‘Voor en door migranten?’ Presenteer tijdens de CGM-workshop in Gent

Op maandag 22 mei organiseert het CGM een open workshop bij partner Amsab-ISG in Gent. Het thema luidt: ‘Voor en door migranten? Recente tendensen in onderzoek naar migratiegeschiedenis in Nederland en Vlaanderen’.

Tijdens deze workshop willen we jonge onderzoekers en lopende onderzoeksprojecten de kans geven om hun voorlopige onderzoeksinzichten te delen. Naast acht presentaties van elk 15 minuten is er ook ruimte voor posterpresentaties tijdens de receptie achteraf.

De rode draad door de workshop is de rol van mensen met een migratie-achtergrond zelf in geschiedschrijving over migratie. In hoeverre nemen zij initiatief of worden zij betrokken? Welke effecten hebben verworven inzichten op hun identiteit en hun rol in de samenleving? We vragen dat de sprekers aandacht besteden aan dit aspect.

Wil jij graag je onderzoeksproject presenteren tijdens onze open workshop in Gent op 22 mei? Stuur dan uiterst 24 april een mail waarin je jezelf en je onderzoeksproject voorstelt naar sofie.de.baere@iisg.nl en donald.weber@amsab.be.

We horen graag van je!

Programma

  • 13.00 Koffie en onthaal
  • 13.30 Welkomstwoord
  • 13.45 Eerste sessie (4 sprekers)
  • 14.45 Discussie
  • 15.15 Koffiepauze
  • 15.30 Tweede sessie (4 sprekers)
  • 16.30 Discussie
  • 17.00 Receptie met postersessie

Praktische informatie

Locatie: Amsab-ISG, Bagattenstraat 174, 9000 Gent

Datum: 22 mei, 13u – 18u

Registreren als presentator? Mail sofie.de.baere@iisg.nl en donald.weber@amsab.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: