Evenement: Amsterdam Migratiestad met CGM-voorzitter Leo Lucassen

Op woensdag 22 februari stelt CGM-voorzitter Leo Lucassen zijn nieuwe boek Migratie als DNA van Amsterdam voor dat hij samen met zijn broer en migratiehistoricus Jan Lucassen publiceerde in 2021. Dat gebeurt op de eerste editie van de debatreeks Amsterdam migratiestad in cultuurcentrum Rode Hoed te Amsterdam.

Via deze nieuwe reeks wil de Rode Hoed een onafhankelijk podium bieden aan historici, filosofen en kunstenaars die nadenken over de impact van migratie op het sociaal weefsel van Amsterdam. Het nieuwe boek van Leo en Jan Lucassen is daar de ideale aanleiding voor. De auteurs tonen aan dat migratie diep verankerd is in het DNA van Amsterdam en dat immigratie- en emigratiebeweging bepalend zijn voor de economische en culturele dynamiek van de Nederlandse hoofdstad. Over die stelling gaat Lucassen op 22 februari in gesprek met migratiehistorica Nadia Bouras, performer Gershwin Bonevacia en hoogleraar in Hebreeuwse, Aramese en Syrische talen en culturen Irene Zwiep. Het debat zal ook inzoomen op de huidige situatie van nieuwkomers in Amsterdam en de lessen die we kunnen trekken voor de toekomst.

Het belooft een bijzonder interessante openingsavond te worden. Wil jij er bijzijn? Reserveer dan je ticket via onderstaande link en kom op woensdagavond 22 februari om 20u naar cultuurhuis De Rode Hoed in Amsterdam.

Meer informatie over het evenement en tickets: https://rodehoed.nl/programma/amsterdam-migratiestad-01/

Locatie: Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Boek Migratie als DNA van Amsterdam – Jan Lucassen en Leo Lucassen: https://www.atlascontact.nl/boek/migratie-als-dna-van-amsterdam/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: