Evenement: De Vluchtelingenrepubliek: Nieuwkomers in Nederland in historisch perspectief

Op woensdag 15 februari organiseert Spui25 de boekvoorstelling van De Vluchtelingenrepubliek. Een migratiegeschiedenis van Nederland in Amsterdam. Redacteurs David de Boer en Geert Janssen gaan in debat met collega’s migratiehistorici over de historische rol van vluchtelingen in Nederland. Ook CGM-voorzitter Leo Lucassen neemt deel aan het gesprek.

In De Vluchtelingenrepubliek analyseren verschillende migratie-experts hoe de Nederlandse maatschappij in het verleden omging met vluchtelingenbewegingen. Hoe werden vluchtelingen beschouwd en behandeld door politici en de media door de eeuwen heen? Waarom leidt een toename in vluchtelingenmigratie tot angst en identiteitscrisis? Waarom kijken we niet vaker naar ervaringen uit het verleden wanneer we hedendaagse vluchtelingenvraagstukken behandelen? Over die dilemma’s debatteren zeven vooraanstaande Nederlandse migratiehistorici op 15 februari in cultuurcentrum Spui25 in Amsterdam. Jij kan erbij zijn door je aan te melden via onderstaande link.

Tot dan!

Meer informatie en aanmelden voor het evenement: https://spui25.nl/programma/de-vluchtelingenrepubliek

Boek ‘De Vluchtelingenrepubliek. Een migratiegeschiedenis van Nederland’ – David de Boer en Geert Janssen: https://uitgeverijprometheus.nl/boeken/vluchtelingenrepubliek-paperback/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: